AC/DC - Goeie jongens

Rockband, door de van oorsprong Schotse broers Malcolm en Angus Young opgericht.

Er worden verhitte discussies gevoerd over de vraag waar de gebroeders Young de aanduiding AC/DC voor het eerst zagen: op een versterker, een strijkijzer, een stofzuiger of een naaimachine.

Hoe AC DC aan de bandnaam kwam - AC DC symbolenBuiten kijf staat dat de afkorting verwijst naar Alternating Current/Direct Current (wisselstroom en gelijkstroom).

Wat die (elektrische) naaimachine betreft: Angus' moeder zou zijn hallmark, het schooluniform, op zo'n apparaat hebben vervaardigd, dat de bewuste aanduiding leesbaar aan de achterkant had staan.

De machine zou het dus zowel op netstroom als op een accu hebben gedaan, wat kan verklaren waarom de aanduiding AC/DC ook wel wordt gebruikt voor personen die biseksueel zijn.

Hoe dan ook: electrifying!

De jonge Angus schijnt de gitaar met zoveel enthousiasme ter hand te hebben genomen, dat hij zich niet de tijd gunde om zich na schooltijd te verkleden, een gewoonte die hij nooit meer heeft afgeleerd.

Er zijn overigens tal van andere verklaringen voor 'AC/DC' te vinden (o.a. Anti Christ/Devil Child, After Christ Devil Come en Alameda County Death Cult, verwijzingen naar het feit dat de groep zich bezig zou houden met hell, murder, chaos, destruction, sex, violence and more such evil), maar die verklaringen zijn door de bandleden zelf steeds naar het rijk der fabelen verwezen.

Actief: 1973-heden, AUS
Site: http://www.acdc.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger