Thin Lizzy - Iedere kleur, als het maar zwart is

Hoe Thin Lizzy aan de naam komt - Ford Model TDeze Ierse hardrock- en heavy metalband uit Dublin kwam via een vrij ingewikkelde omweg aan zijn naam.

De Ieren werden op een idee gebracht door de platenhoes van het fameuze album Blues Breakers (1966) van John Mayall en Eric Clapton. Op die hoes is te zien hoe Eric ‘Slowhand' Clapton gefascineerd een exemplaar van het kindertijdschrift Beano inkijkt.

Dat wilden de Ieren ook! Ze pakten een nummer van Dandy (het op twee na oudste nog bestaande kinderstripblad ter wereld) en bladerden erin tot ze bij de strip Tin Lizzie aanbeland waren. 'Tinnen Liesje' bleek een robot te zijn die amusante avonturen beleefde.

Haar naam dankte het blikken wonder aan een van de nicknames van Ford's Model T, een auto die niet alleen als ‘Flivver', ‘T' of ‘T-Model Ford' bekend stond, maar door liefhebbers ook wel liefkozend 'Tin Lizzie' werd genoemd.

Om problemen met het merkenrecht te voorkomen werd de naam een klein beetje veranderd: aan het woordje Tin werd een 'h' toegevoegd en de letters 'ie' van Lizzie werden veranderd in een Griekse y.

Actief: 1969-1984; 1996-2001; 2004-heden, IRL
Site: http://www.thinlizzy.org/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger