Pearl Jam - Zet je aan het denken


Ooit begon deze alternatieve rockband als Mookie Blaylock, naar de beroemde basketballer van die naam. De formatie uit Seattle, Washington heeft als wellicht beroemdste bandlid zanger/gitarist Eddy Vedder.

Bandnaam Pearl Jam verklaring - Peyote CactusEddy had een overgrootmoeder die Pearl werd genoemd en die er aardigheid in had om forse weckflessen met jam te vullen. Een van haar specialiteiten was een ‘witte versie' die met recht ‘alternatief' mag worden genoemd omdat er een flinke scheut peyote in werd verwerkt, met alle hallucinerende gevolgen vandien.

Althans, dat verhaal diste Vedder in het begin van de carrière van Pearl Jam nog vrij overtuigend op. Later, in een interview in Rolling Stone, kwalificeerde Eddy deze verklaring echter met hetzelfde gemak als total bullshit, zij het dan dat hij toegaf dat zijn overgrootmoeder inderdaad Pearl heette.

Andere bandleden beweren dat hun groep eerst Pearl zou heten en dat daar later - vanwege hun voorkeur voor het eindeloos uitspinnen van hun nummers - Jam bijkwam. Veel fans houden het er op dat als je een glibberige, witte substantie hebt die een parelachtige glans vertoont, de gedachtensprong naar sperma snel gemaakt is.

Actief: 1990-heden, USA
Site: http://pearljam.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger