Led Zeppelin - Wie is mijn vader?

Officieel zijn ze gestopt in 1980, na de dood van drummer John Bonham, maar in feite leeft Zep gewoon door, dankzij de geregelde reunions (onder andere in 1985, 1988, 1995 en 2007) die de fans tevreden en de portemonnees gevuld moeten houden. De leden van de Londense band worden wel beschouwd als de stamvaders van de genres hard rock en heavy metal, waarmee ze tekort worden gedaan, want hun muzikale erfenis is veelzijdiger.

Hoe kreeg Led Zeppelin zijn naam - I am your fatherSucces heeft vele vaders en dat geldt ook voor tot de verbeelding sprekende bandnamen. Geen wonder dus dat het vaderschap van de bandnaam Led Zeppelin door meerdere personen wordt opgeÃĢist.

Hoofdrolspelers zijn de drummer van The Who, wijlen Keith Moon, en de bassist van dezelfde groep, (eveneens wijlen) John Entwistle. De meest gehoorde verklaring is dat Keith Moon met de bandnaam op de proppen kwam. Moon zou tegen Jimmy Page, gitarist van een tot leven te wekken supergroep (The New Yardbirds, het latere Led Zeppelin) hebben gezegd dat zo'n groep ‘would go over like a lead balloon', vrij vertaald: net zoveel kans op succes zou hebben als het oplaten van een ballon van lood.

Page zag meteen het potentieel van de naam in.

John Entwistle bleek echter nogal gepikeerd te zijn dat alle eer naar Moon ging; hij beweerde Moon en hij verschillende malen op het punt hadden gestaan om The Who te verlaten en dan als Lead Zeppelin (met een ‘a') verder te gaan.

Jimmy Page: ‘Well, I don't know about that at all. [...] Maybe John Entwistle did think of the name and told it to Keith Moon, in which case he might have cause to be a bit angry.'

Actief: 1968-1980, GBR
Site: http://www.ledzeppelin.com/

Zie ook: Uriah Heep

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger