Jayne Mansfield's Head

Deze ergens in de jaren tachtig opgerichte formatie uit Massapequa, New York - tegenwoordig producent van instrumentele muziek - probeerde mee te liften op het nogal gehypete imago van de forsgeboezemde actrice Jayne Mansfield (zoiets als de light-versie van Marilyn Monroe).

Hoe Jayne Mansfield's Head aan de bandnaam komt - Jayne MansfieldMansfield overleed in 1967; na een optreden in de Gus Stevens Supper Club in Biloxi, Mississippi, reden Mansfield, haar gehuwde vriend Sam Brody en een chauffeur, samen met Jaynes kinderen Miklós, Zoltan en Mariska, in Gus Stevens' Buick Electra 225 naar New Orleans, waar Jane in alle vroegte geïnterviewd zou worden.

Op 29 juni om ongeveer half drie ‘s nachts reed de auto in op een tractor die langzamer was gaan rijden omdat er insecticide werd gesproeid. De kinderen overleefden het met lichte verwondingen, maar de volwassenen waren op slag dood.

Er circuleerden geruchten dat Jayne bij het ongeval zou zijn onthoofd, maar dat bleek later op een misverstand te berusten: de blonde pruik die ze droeg was bij de botsing afgerukt.

Actief: 198?-heden, USA
Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger