Electric Prunes

Acidrockers met een voorliefde voor psychedelica, met een muzikale output die ook wel - in dit geval heel toepasselijk, want zie verderop - als garage rock wordt omschreven. De Prunes zijn afkomstig uit San Fernando Valley, Los Angeles, Californië.

De experimenteel musicerende band is bij bioscoopbezoekers vooral bekend van de twee nummers die ze bijdroegen aan de soundtrack van de hippiefilm Easy Rider.

Lange tijd ging het gerucht dat de bandnaam onder uiterst barre omstandigheden zou zijn geselecteerd. Het verhaal wilde namelijk dat een technicus van platenmaatschappij RCA, David Hassinger, de leden van de nog naamloze band had opgesloten in een kast die pas zou worden geopend als ze met een goede bandnaam op de proppen kwamen.

Bassist Mark Tulin stelde dat verhaal in een interview een beetje bij: 'The true fact is that we locked ourselves in a garage until we came up with a list of names,' zegt hij. Volgens Tulin werd in die garage inderdaad een lange lijst met namen opgesteld, maar viel de keus uiteindelijk op de pointe van een nogal melige mop: ‘What's purple and goes buzz buzz? - An Electric Prune.'

Volgens Tulin kwam ook de concurrerende band Moby Grape op deze wijze aan zijn naam.

Actief: 1965-1970; 2001-heden, USA
Site: http://www.electricprunes.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger