Bad Lieutenant - Een verontrustend soort cool

Alternatieve rockband met als prominentste lid gitarist en leadzanger Bernard Sumner, die we kennen van de elders in dit boek behandelde groepen New Order en Joy Division.

Sumner heeft een voorkeur voor bandnamen die naar Nazi-Duitsland verwijzen, maar voor de naam BL deed hij het anders en stapte hij de wereld van de cinema binnen.

Bad Lieutenant bandnaam inspiratie - Harvey Keitel - Abel Ferrara filmBad Lieutenant (1992) van regisseur Abel Ferrara is een van de meest omstreden films van de afgelopen decennia. De rolprent kreeg van de Motion Picture Association of America (MPAA) de maar zelden toegekende rating NC-17, voornamelijk vanwege het feit dat er zoveel drugs in de film worden gebruikt. In de woorden van de MPAA: 'Rated NC-17 for sexual violence, strong sexual situations and dialogue, graphic drug use.'

Sumner, die als artiest toch wel wat gewend moet zijn, liet zich door de film overdonderen: 'My God, what a shocking film! It takes a lot to throw me, but Jesus, this movie was way out there. I couldn't shake its effect. For days and weeks, it's all I thought about. So the title just stuck. It was disturbing at first, and now I just think it's kind of cool.'

Omdat het grootste videoverhuurbedrijf van de Verenigde Staten, Blockbuster, de film weigerde te verhuren, werd een speciale, vijf minuten kortere versie van de film uitgebracht (rating R).

Actief: 2007-heden, GBR
Site: http://badlieutenant.net/

Zie ook: Joy Division, New Order

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger