Zebra Three - Wakker worden!

Explanation?bandnaam Zebra Three - Starsky and Hutch 1975Niet te verwarren met de eveneens Amerikaanse hardrock band Zebra uit New Orleans, Louisiana die - nogal voorspelbaar - in verticaal gestreepte overhemden optreedt.

Zebra Three daarentegen dankt zijn bekendheid vooral aan zijn meest prominente bandlid, Troy Hess, die al op tweejarige leeftijd(!) door zijn vader, Bennie Hess, als ‘de jongste countryzanger ter wereld' werd gepromoot. Toen hij al lang en breed een veteraan mocht worden genoemd - Troy was zeven jaar oud - nam dit wonderkind het liedje Please Don't Go Topless, Mother op. Later formeerde hij Zebra Three, een soort coverband die het voornamelijk moet hebben van het ten gehore brengen van mediocere liedjes die door de originele artiesten veel eerder en veel beter - of in ieder geval professioneler - werden uitgebracht.

Ook de bandnaam Zebra Three is in feite jatwerk, want daarmee verwijzen Troy en zijn collega's naar de inmiddels tot camp verworden Amerikaanse televisieserie Starky & Hutch. In die serie was Zebra Three de codenaam (radio call) die het fictieve Bay City Police Department gebruikte om de twee bij de Homicide Division werkende detectives te activeren, wakker te maken of tot de orde te roepen.

Actief: ca. 1978-heden, USA

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger