Slade - En een handtas die Ambrose heet

Hoe Slade zijn naam kreeg - Sixties handbagEr zijn maar weinig secretaresses die zich er op kunnen beroepen dat ze aan de wieg van een beroemde bandnaam hebben gestaan, maar de bureauhulp van Jack Baverstock is er toch één van.

Baverstock was Artist & Repertoire Manager van de Engelse vestiging van de Nederlandse platenmaatschappij Philips. Jack was bereid om de groep The 'N Betweens - de latere glamrockband Slade - een contract aan te bieden bij het sublabel Fontana, maar dan moest de groep wel van de West Midlands naar Londen verhuizen en bovendien een andere naam aannemen.

Nu wilde het geval dat Jack's secretaresse de vreemde gewoonte had om haar persoonlijke bezittingen eigennamen te geven. Zo heetten haar schoenen (of haar poederdoos - daarover lopen de verhalen uiteen) Slade en sprak ze haar handtas aan met Ambrose.

Jack Baverstock stond er op dat de naam 'N Betweens werd veranderd in Ambrose Slade; de groep ging hier schoorvoetend mee akkoord.

Later werd de voornaam er vanaf geknipt, door hun nieuwe manager, de voormalige Animals- bassist Charles ‘Chas' Chandler - tot grote opluchting van de band.

Actief: 1969-1992; 1993-heden, GBR
Site: https://www.facebook.com/pages/The-Official-Slade-page/177831055495

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger