Sixpence none the Richer

How did Sixpence none the Richer get their naam - Father and sonDe vaste kern van deze christelijke rockgroep uit New Braunfels, Texas (maar tegenwoordig gevestigd in Nashville, Tennessee) wordt gevormd door gitarist en cellist Matt Slocum en zangeres Leigh Bingham.

Slocum bedacht de bandnaam, die - in John J. Thompson's Story of Christian Rock & Roll (Raised by Wolves) wordt deze uitleg bevestigd - een passage samenvat uit een boek van C.S. Lewis, Mere Christianity.

In een van de verhalen in Mere Christianity beschrijft de auteur hoe een jongetje aan zijn vader een kwartje (sixpence) vraagt om een cadeautje voor die vader te kunnen kopen. Pa neemt dat presentje later dankbaar in ontvangst, ook al beseft hij dat er niks mee is opgeschoten: hij heeft iets ter waarde van een sixpence gekregen, maar hij is als geldschieter none the richer.

Dat pa toch blij is heeft een christelijke achtergrond: het gaat hem er namelijk niet om om rijker te worden - hij is gewoon blij dat zijn zoon de moeite heeft willen nemen om hem iets te schenken.

Matt Slocum zag hier een parallel met het maken van muziek: dat talent wordt je geschonken en je doet er goed aan dat weer (aan de toehoorders) door, c.q. terug te geven.

Actief: 1992-2004; 2008-heden, USA
Site: http://www.sixpencehq.com/

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger