New Order

New Order bandnaam herkomst - BlunderSoms kiest een band onbewust een ongelukkige naam. De uit Salford en Macclesfield afkomste new-waveformatie New Order was er zo een.

De groep dankt zijn onfortuinlijke naam aan een misgreep van manager Rob Gretton, die de uitdrukking New Order tegenkwam in een artikel in de Engelse krant The Guardian; de kop boven dat artikel luidde The People's New Order of Kampuchea.

Helaas was er niet alleen in het voormalige Cambodja sprake van een nieuwe orde: ook Hitlers nationaalsocialisten streefden ernaar. Met de Neuordnung werd de nieuwe staatsinrichting en ordening van Europa bedoeld. Uiteraard vormden het fascisme en het nationaalsocialisme het fundament van deze nieuwe orde, die werd beschouwd als een soort paradijs op aarde.

Toen de leden van New Order erachter kwamen dat hun bandnaam een nogal besmette betekenis had, putten ze zich uit in verklaringen waarin ze afstand namen met Hitlers gedachtengoed. Zanger Bernard Sumner: 'We really, really thought it didn't have any connotations, and we thought that it was a neutral name, it didn't mean much'.

Actief: 1980-1993; 1998-2007, GBR
Site: http://www.neworderonline.com/

Zie ook: Joy Division

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger