Men At Work

Men At Work bandnaam herkomst - OverstaffedPoprockformatie uit St. Kilda die zijn grootste successen in de jaren '80 behaalde. Destijds vooral bekend van het aanstekelijke nummer Down Under, dat het internationaal uitstekend deed, op de hitlijsten.

In 2000 stond Men At Work wederom in de belangstelling, ditmaal met het aanstekelijke nummer Down Under, dat onderdeel was van de sluitingsceremonie van de Olympische Zomerspelen, die dat jaar in Sydney werden gehouden.

En MAW wist zich verdorie in 2009 opnieuw in de schijnwerpers te zetten (dit keer met het aanstekelijke nummer Down Under), namelijk toen Larrikin Music Publishing de groep voor het gerecht sleepte: het nummer zou (gedeeltelijk) gekopieerd zijn van een liedje uit 1934, Kookaburra, geschreven door Marion Sinclair, die na al die jaren nog steeds over de rechten bleek te beschikken. Of liever: Larrikin Music Publishing, want Marion was al in 1988 overleden.

Een Australische rechter bepaalde dat in Down Under inderdaad een riff te horen is (gespeeld op een fluit) die sterk geïnspireerd lijkt op Kookaburra. De muziekuitgever won en kreeg vijf procent van de opbrengst van Down Under toegewezen, te rekenen vanaf 2002. Wie zelf wil nagaan of de claim van Larrikin terecht was, kan op YouTube de zoekterm Compare! Men At Work sued over Down Under intikken.

Verdomd interessant allemaal, maar dit boekje zou toch bandnamen verklaren? Mmm, o ja. Het schijnt dat de zanger van Men At Work, Colin Hay, op een dag langs een bord reed waarop - ja, daar kon je natuurlijk op wachten - de tekst Men At Work stond. Om vervolgens een groepje van tien wegwerkers te passeren waarvan er één een sleuf aan het graven was terwijl de overige negen belangstellend stonden toe te kijken.

Actief: 1979-1986; 1996-heden, AUS
Site: http://www.myspace.com/menatwork

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger