Level 42

Wat bandnaam Level 42 betekent - Hitchhikers Guide to the GalaxyDe poprock- en jazzfunkband Level 42 had vooral in de jaren '80 en ‘90 veel succes.

Over hoe de eilanders (de leden komen van het eiland Wight aan de Engels zuidkust) aan hun naam kwamen is in de afgelopen decennia volop gespeculeerd. Ze zouden hem hebben ontleend aan een bordje in een lift in een Amerikaanse wolkenkrabber; het nummer '42' zou verwijzen naar de hoogste etage van een Japanse parkeergarage; of naar de verdieping waar de hoofdpersoon van Terry Gilliams' film Brazil woont; of naar Tower 42 (ook bekend als de NatWest Tower, ooit het hoogste gebouw in het centrum van Londen).

Maar niets van dat alles. Voor de keuze op Level 42 viel, werd een aantal andere mogelijkheden overwogen, waaronder het getal '88'. Toen bleek dat er al een band was die Rocket 88 heette, werd dat idee verlaten (al werd later wel een nummer onder die titel opgenomen).

Zowel bassist Mark King als gitarist Rowland ‘Boon' Gould hebben in het verleden geclaimd dat ze de naam Level 42 hebben bedacht. Beiden zeiden de science-fictionroman The Hitchhikers Guide to the Galaxy van Douglas Adams (1979) als inspiratiebron te hebben gebruikt.

De Guide begon zijn leven als humoristisch radioprogramma, maar werd later een waar multimedia-fenomeen: er kwam een serie boeken uit (aangeprezen als een 'trilogie in vijf delen'), een toneelstuk, een televisieserie, een langspeelplaat, een speelfilm en een computerspel. Er werden zelfs handdoeken gefabriceerd die citaten uit de Guide vermeldden.

Allemaal heel interessant, maar waar het om gaat is dat in The Hitchhikers Guide to the Galaxy een computer wordt opgevoerd met de tot de verbeelding sprekende naam Deep Thought, ontworpen om uit te rekenen wat het antwoord is op de Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything. De berekeningen leidden tot een verrassend antwoord: '42'.

Actief: 1979-1994; 2001-heden, GBR
Site: http://www.level42.com/

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen

2 comments:

Norman zei

Wat een onzin! A is de reden compleet anders en B is Level 42 een Engelse band. Deze site is nog slechter dan wikipedia hahaha

Pomuzi Press zei

Engelse band indeed! Slordigheidje, hebben we verbeterd. Jammer dat je de site niet goed vindt, leuk dat je hem vergelijkt met wikipedia. Even goed hopen we dat je tenminste een paar leuke momentjes hebt gehad. Dank voor je commentaar!

 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger