J-39

J-39 bandnaam idee - Junction 39 M6Alternatieve rockband uit Whitehaven in Cumbria, in het noorden van Engeland.

Groep ontleent zijn naam niet aan dit type zeilboot of aan de gelijknamige stoomlocomotief uit 1926 en al evenmin aan de meest succesvolle stoel die de Deenste meubelontwerper Børge Mogensen ooit creëerde, maar aan zoiets prozaïsch als de afrit van een snelweg.

De naam werd pas gekozen nadat een aantal andere mogelijkheden (Red River, Blind, Siren) lichtelijk walgend was verworpen. Na een avondje stevig stappen werd een taxi huiswaarts besteld en tijdens die rit werd de chauffeur door de enigszins aangeschoten bandleden geprest om een nieuwe bandnaam te bedenken. Uit het raam kijkend riep de man in zijn wanhoop ‘A595', want een bord met dat wegnummer kwam net langs.

Die bandnaam werd het dus niet, maar het idee van een ‘snelwegtitel' sloeg toch aan. Omdat de band door het veelvuldige touren voortdurend op de M6 zat werd besloten het nummer van hun favoriete afslag - de laatste op hun reis - als naam te kiezen: Junction 39 - dàchten ze. Later bleek dat het eigenlijk om J-40 ging, maar toen was het al te laat.

Jammer, vonden velen, want de J-39 is zo'n beetje de saaiste afslag die de M6 rijk is. Hoewel niet iedereen het daarmee eens is, want op de site route6.co.uk valt deze tekst te lezen: ‘Junction 39 is the highest junction on the M6 [..]. What is unusual about this junction is that [its] bridge is on a minor road, serving some local quarries; traffic is directed westward where after 1/4 mile the road joins the B6261 coming in from Orton, 1/2 mile after the road comes to a ‘T' junction with the A6; the A6 south of this junction being a primary route, north of the junction it becomes a non primary route, most maps show the section of the B6261 and the minor road leaving to the motorway as a primary route!'

Iets om rekening mee te houden, mocht u ooit in de buurt komen.

Actief: ?-2004, GBR
Site: http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=173425

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger