Blind Faith - Waar blijft mijn paard?

Origins?bandnaam Blind Faith - Bob Seidemann's photoBlues- annex rockband bestaande uit Eric Clapton, Ginger Baker, Steve Winwood en Ric Grech.

Waarschijnlijk de enige band in de geschiedenis van de populaire muziek die naar een platenhoes - of liever: naar de foto op die hoes - werd vernoemd. De bewuste hoes, die werd ontworpen voor het eerste album van de toen nog naamloze band van Clapton c.s., toonde slechts een foto van een bloot, pre-puberaal meisje dat een futuristisch ogend vliegtuig vasthoudt.

De fotograaf Bob Seidemann kreeg de opdracht om de hoesfoto te leveren. Hij benaderde in de Londense metro een 12-jarig meisje dat hem geschikt leek, nam contact op met de ouders - die er libertijnse opvattingen op nahielden en geen bezwaar hadden - om vervolgens met een weigerachtig model te maken te krijgen.

Het meisje, Sula Goschen, krabbelde namelijk terug. Waarop haar één jaar jongere zusje, Mariora, uitriep ‘Oh Mummy, Mummy, I want to do it, I want to do it'. Probleem opgelost. Seidemann vroeg nog aan Mariora wat ze voor haar poseersessie wilden ontvangen, waarop ze ‘Een veulentje' antwoordde.

Seidemann maakte zijn foto en voorzag de opname van een volgens hem toepasselijke titel: ‘Blind vertrouwen'. Clapton vond het prachtig, zó mooi zelfs dat hij zijn supergroep net zo noemde. Het album werd uitgebracht en de hel in het toen nog redelijk Victoriaanse Engeland brak uit - schandàlig vond men het. De platenmaatschappij wilde het album terugtrekken, maar een furieuze Clapton wist dat te voorkomen.

In 1994, ruim een kwart eeuw na haar eenmalige fotosessie, zei een inmiddels 36-jarige Mariora Goschen in een interview het volgende: ‘By the way: I'm still waiting for Eric Clapton to ring me about the horse.'

Actief: 1968-1969, GBR
Site: http://www.angelfire.com/wi/blindfaith/

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger