Spandau Ballet - Hier kan je niet omheen

Vertolkers van een aantal genres die gemakshalve wel eens onder de gemeenschappelijke noemer ‘nieuwe romantiek' worden gerangschikt. De band is afkomstig uit Islington, Londen.

Het is vrijwel zeker dat de bandnaam langs ‘indirecte weg' aan de groep werd gekoppeld. De journalist en discjockey Robert Elms zou de woorden ‘Spandau ballet' op de muur van een Berlijnse plee hebben zien staan, voorkomend in een paar haastig neergeschreven regels die, uit het Duits vertaald, ongeveer neerkwamen op: ‘Rudolf Hess danst helemaal alleen zijn Spandau Ballet'.

Hess was, zoals vrijwel iedereen van boven de veertig wel weet, de laatste gevangene uit het Hitler-tijdperk die in de gevangenis Spandau in de gelijknamige Berlijnse wijk werd vastgehouden.

Toch komt de term ‘Spandau ballet' niet van deze Berlijnse nor.

Spandau Ballet bandnaam herkomst - The Matrix - Bullet DodgeZoals je in westerns wel eens ziet zijn mensen genegen om, als de kogels ze om de schenen vliegen, een haastig dansje te maken.

Dat was ook het geval met geallieerde soldaten die onder vuur werden genomen door het Duitse Spandau-machinegeweer, dat goed was voor 1.200 kogels per minuut.

Dat soldatendansje werd wel gekscherend als Spandau ballet omschreven.

Zie ook: Talk Talk

Actief: 1979-1990; 2009-heden, GBR
Site: http://www.spandauballet.com/home

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen

1 comments:

BikeMike zei

Als ik het goed heb gelezen heeft Robert Elms de tekst in der tijd gezien op de WC van het toenmalige vliegveld Berlin Spandau

 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger