Smashing Pumpkins - Heeft niets met tennis te maken

Smashing Pumpkins band name origins - Howard Dill pumpkinDe alternatieve rockband The Smashing Pumpkins (soms wordt dat The achterwege gelaten) komt uit Chicago, Illinois.

De herkomst van de bandnaam is enigszins in nevelen gehuld. Er zijn de gebruikelijke verhalen die gewag maken van een droom waarin de naam werd doorgegeven en er is ook een statement van de band waarin wordt gezegd dat het alleen maar om een grap gaat.

Maar er is ook de verklaring van de voormalig bassiste van de Pumpkins, D’Arcy Wretzky, die in 1993 door de Washington Post het volgende liet optekenen:

‘The name of the band is a stupid name, a dumb bad joke and a bad idea, OK? Billy named the band before there even was a band. He was like, “I’m gonna have a band and it’s gonna be called this.”’

Opmerkelijk is verder dat Wretzky benadrukt dat het bij ‘Smashing’ niet om een werkwoordsvorm gaat, maar om een bijvoeglijk naamwoord. Smashing Pumpkins moet dus niet worden vertaald als ‘Pompoenen kapotslaan’, maar als ‘Prachtige pompoenen’.

Actief: 1988-2000; 2006-heden, USA
Site: http://www.smashingpumpkins.com/

Weet je een andere verklaring? Was je erbij toen het gebeurde? Vragen of opmerkingen? Stuur een reactie!

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger