Ramones - Wie is nou wie?

Amerikaanse rockband uit Forest Hills, Queens (New York), vaak geafficheerd als de eerst punkrockgroep ter wereld.

Verklaring van naam Ramones - Cluedo - Miss ScarletHet was zanger/gitarist Douglas Colvin die als eerste de nieuwe achternaam Ramone adopteerde, waarna alle andere bandleden - hoewel in de verste verte geen familie van elkaar - hetzelfde deden.
Colvins naamsverandering had te maken met de bewondering die hij koesterde voor Paul McCartney. Macca gebruikte het pseudoniem Paul Ramon ten tijde van de geboorte van The Beatles (zie daar) en ook nog eens toen hij in 1969 meespeelde met The Steve Miller Band, bij de opname van het nummer My Dark Hour.

McCartney koos wel vaker een pseudoniem. Als Apollo C. Vermouth droeg hij bij aan het enige hitje van de Bonzo Dog Doo- Dah Band (McCartney deed de productie ervan), getiteld I’m The Urban Spaceman.

De schuilnaam Percy ‘Thrills’ Thrillington gebruikte hij toen hij een orkestuitvoering van het album Ram uitbracht. Ook ging hij ooit door het leven als Bernard Webb, namelijk toen hij het nummer Woman voor Peter & Gordon schreef; de Beatle wilde zien of hij ook onder een minder bekende naam succes zou hebben. Dat was zo, maar het was wel een heel klèin succesje.

Actief: 1974-1996, USA
Site: http://ramonesworld.com/

Zie ook: Beatles

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger