Rammstein - Geef ons maar het bier

Berlijnse groep die verantwoordelijk is voor de uitvinding van een nieuw muziekgenre, Neue Deutsche Härte (‘Nieuwduitse hardheid’) genaamd. Het gaat om een soort industriële metalmuziek - whatever that may be. Er wordt door de band in ieder geval van harte op de gitaren geramd.

Rammsteine zijn metalen of betonnen paaltjes waarmee de Duitse middenstand (zoals juweliers) zijn kwetsbare winkelpuien kan barricaderen. Het is echter vrijwel zeker dat dit niet de verklaring voor de bandnaam is.

Gedurende korte tijd trad Rammstein namelijk op onder de naam Rammstein-Flugschau, een enigszins sinistere verwijzing naar de 28ste augustus 1988, toen in het Duitse Ramstein-Miesenbach (met één ‘m’) op de Amerikaanse luchtmachtbasis die daar gevestigd was, een vliegshow werd gehouden die dramatisch afliep. Tijdens een demonstratievlucht van de Italiaanse straaljagerformatie Frecce Tricolori werd het nummer Cardioide (‘Doorstoken hart’) opgevoerd. Een individueel vliegende straaljager moest daarbij de overige negen vliegtuigen (die in de vorm van een hart vlogen) ‘doorboren’. Het ging fout, met zeventig doden (inclusief drie Italiaanse piloten) als gevolg; 346 toeschouwers raakten gewond.

Wat Ramstein betekent - BierSommige fans houden het er op dat niet de ramp in Ramstein voor de opmerkelijke bandnaam zorgde, maar het Amerikaanse bier van die naam, gebrouwen in Butler, New Jersey.

Actief: 1994-heden, DEU
Site: http://www.bol.com/nl/c/muziek/rammstein/814916/index.html

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger