Pink Floyd

Je houdt er van of je haat ze, de klanken die PinkFloyd in de ruim dertig jaar van zijn bestaan afscheidde, maar het is feit dat het oeuvre van de uit het nog al sjieke Cambridge afkomstige band door velen als onsterfelijk wordt beschouwd.

Wat Pink Floyd betekent - Pink Anderson en zoonEr zijn er echter ook die de muziek en de teksten respectievelijk als ‘waterig’ en ‘zinloos gekrijs’ omschrijven - en dat is geen wonder met bandleden die Waters en Gilmour als achternaam hebben.

Wat Pink Floyd betekent - Floyd CouncilHet heeft echt wel een tijdje geduurd voor de uiteindelijke bandnaam werd gekozen, want de Floyd heette aanvankelijk - onder andere, mind you - The Meggadeaths (zie ook Megadeath), The (Screaming) Abdabs, Leonard’s Lodgers en The Spectrum Five, voordat het The Tea Set werd, misschien omdat de eerste repetities van de band plaats vonden in de kantine van de Technische Hogeschool in Regent Street, Londen.

Maar ook deze laatste bandnaam overleefde het niet: het werd uiteindeljik Pink Floyd , niet omdat die twee woorden Engels slang voor het mannelijk lid zouden zijn of omdat het overmatig gebruik van drugs tot rozegekleurde trips leidt, maar omdat met die naam twee door de bandleden zeer bewonderde Amerikaanse bluesmusici konden worden geƫerd: Pink Anderson en Floyd Council.

Pink en Floyd hebben overigens nooit samen gespeeld, al had dat makkelijk gekund als ze beetje hun best hadden gedaan, want Pinkney (‘Pink’) Anderson (1900-1974) kwam uit South Carolina en Floyd Council (1911-1976) uit North Carolina.

Actief: 1965-1996, GBR
Site: http://www.pinkfloyd.com/

Zie ook: Megadeth

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger