XTC - Is dat legaal?

XTC naam idee - 1914 mdma patent MerckNa het eerst in de wat langere bandnamen te hebben gezocht (zoals The Dukes of Stratosphear, Terry and the Lovemen en The Three Wise Men) gooide de new waveband uit Swindon, Engeland het over een andere boeg en werd het XTC .

Er wordt wel gesteld dat de bandnaam geen verwijzing kan zijn naar de bekende partydrug XTC (met als werkzaam bestanddeel MDMA ofwel 3,4-methyleendioxy-methamfetamine) omdat de band er eerder was dan de drug, maar dat is een theorie die op dun ijs is gebouwd, want al in het begin van de twintigste eeuw werd er door de Duitse fabrikant Merck met MDMA geƫxperimenteerd.

XTC ’s singer/songwriter Andy Partridge heeft ooit gezegd dat een oude film van Jimmy Durante hem op het idee bracht. In die film zou Jimmy de onsterfelijke zin ‘Dat’s it - I’m In Ecs- T-Cy’ hebben uitgesproken.

Nergens is te vinden om welke rolprent het gaat, maar er zijn aanwijzingen dat het zou gaan om This Time For Keeps uit 1947. Als de film bij ons in de buurt draait controleren we dat.

Actief: 1976-2005, GBR
Site: http://chalkhills.org/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger