Uriah Heep - Schuldig!

Wat betekent Uriah HeepSamen met Deep Purple en Led Zeppelin wordt Uriah Heep wel verantwoordelijk gehouden voor de geboorte van de Engelse hardrock.

De Londense band komt in ieder geval enige lof toe vanwege een van de mooiste platenhoezen of all time: de album cover van hun debuut-LP Very ‘eavy, Very ‘umble (1970), die op het eerste gezicht de facie van een in staat van ontbinding verkerend lijk laat zien. Bij nader inzien gaat het echter om een enigszins geflatteerd portret van de toenmalige zanger, David Byron. In Amerika wilde men er niet aan: daar werd een alternatieve hoes gebruikt.

Uriah Heep is, zoals vrijwel alle oplettende Engelse jongens en meisjes weten, een kwaadaardig personage uit een van de romans van Charles Dickens, David Copperfield (1850). Heep is een frauduleuze boekhouder die een tante van de hoofdpersoon, Betsey, ruïneert. Gelukkig ontloopt Uriah zijn verdiende straf niet: hij komt uiteindelijk in de gevangenis terecht.Uiah Heep uit David Copperfield van Charles Dickens

Actief: 1969-heden, GBR
Site: http://www.uriah-heep.com/newa/index.php

Zie ook: Deep Purple

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger