Mussolini Headkick - Das niet zo mooi

Fascinerende bandnaam, vreselijke muziek.

Mussolini Headkick was een van de vele muziekprojecten waarin de Belg Luc Van Acker zich stortte. Andere min of meer muzikale excercities van hem luisterden naar namen als Arbeid Adelt!, Shriekback, Ministry, Dancable Weird Shit en Revolting Cocks. De band- annex projectnaam werd afgekeken van een nummer van Cabaret Voltaire, getiteld Do The Mussolini Headkick .

Mussolini Headkick naam geschiedenis - Mussolini PropagandaMaar de eigenlijke inspiratiebron was een reeks van gebeurtenissen die op 28 april 1945 in de Noord-Italiaanse plaatsen Giulino di Mezzegra en Milaan plaatshad. In het eerstgenoemde gehucht werden de Italiaanse fascistenleider Benito Mussolini en een groot aantal van zijn trawanten (op de vlucht richting Duitsland) doodgeschoten. De lijken werden naar Milaan vervoerd, waar ze voor de zekerheid ook nog eens werden opgehangen, om het niet al te saai te maken ondersteboven, aan de hielen van de geëxecuteerden.

Even daarvoor werden de ter plekke verzamelde Italianen, na Benito 23 jaar als dictator te hebben getolereerd, opeens zó boos op hem dat ze op zijn lijk begonnen te spugen en hem in het gezicht trapten. De brandslang moest uiteindelijk op het publiek worden gezet.

Het deed Mussolini allemaal maar heel weinig.

Actief: ca 1989-ca 1991, BEL
Site: http://www.myspace.com/mussoliniheadkick

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger