Lynyrd Skynyrd

 Lynyrd Skynyrd - Oud bandlid Artimus Pyle, C.J. Dubuisson en Leonard SkinnerFormatie die onder andere bedreven is in de genres boogie rock, country rock en southern rock. De meeste originele bandleden waren afkomstig uit Jacksonville, Florida, dezelfde plaats waar ook de Robert E. Lee Highschool staat. Ronnie Van Zant, Gary Rossington en Bob Burns genoten hier onderwijs.

Ze hadden Leonard Skinner (foto) als gymnastiekleraar, een man die nogal rechtlijnig was als het om het naleven van de schoolregels ging. Lang haar paste niet binnen die regels, zodat botsingen met Skinner niet uitbleven. Rossington en enkele andere langharigen werden door Skinner voor het bepalen van een strafmaat naar het hoofd van de school gestuurd.

De leden van de band besloten subtiel wraak te nemen door hun formatie naar Skinner te vernoemen, veiligheidshalve met een extra ‘d’ op het eind: Leonard Skinnerd. Dat bleek niet veilig genoeg, waarop een nog alternatievere spelling, Lynyrd Skynyrd , werd gekozen.

Skinner was eerst not amused, later kon het hem niet zoveel meer schelen en nog later - toen de band wereldfaam had verworven - zag hij er de grap wel van in. Hij overleed op 20 september 2010 in Jacksonville, 77 jaar oud; hij leed aan Alzheimer.

Hij overleefde de meeste leden van de band. Zanger Ronnie van Zandt, gitarist Steve Gaines en achtergrondzangeres Cassie Gaines kwamen in 1977 om het leven bij een vliegtuigongeluk; gitarist Allen Collins ging in 1990 het hoekje om (oorzaak: chronische longontsteking, een complicatie van de gedeeltelijke verlamming waaraan hij leed); bassist Leon Wilkeson werd in 2001 levenloos aangetroffen in zijn hotelkamer; drummer Hughie Thomasson overleed in 2007 in zijn slaap (hartaanval); toetsenist Billy Powell stierf in 2009, 56 jaar oud en de latere bassist Ean Evans gaf de strijd tegen kanker in 2009 op.Tot zover dit medisch bulletin.

Actief: 1964-1977; 1987-heden, USA
Site: http://www.lynyrdskynyrd.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger