Guess Who?

Rockbandje uit Winnipeg, Manitoba dat begon als Al & The Silvertones, wat later werd veranderd in Chad Allen & The Reflections. Die naam moest weer wijken - vanwege het bestaan van een Amerikaanse band die ook The Reflections heette - voor Chad Allen & The Expressions. Onder die naam werd het nummer Shakin’ All Over opgenomen.

Guess Who naam geschiedenis - Venice_Carnival_-_Masked_Lovers_(2010)Het leek de platenmaatschappij, Quality Records, wel leuk om die release met wat mystiek - ‘zijn het de Beatles?’ - te omhullen: op de labels van de promo’s die aan dj’s werden gezonden werd de intrigerende vraag ‘Guess Who? ’ afgedrukt. Het plaatje kreeg veel airplay, waarop Quality Records enigszins triomfantelijk onthulde dat het hier niet om een bekende British Invasion act ging, maar om de oude, vertrouwde Canadese band Chad Allen & The Expressions.

Te laat! De naam Guess Who? bleef bij de dj’s hangen en tot op de dag van vandaag moet de Canadese band onder dit letterlijk kwestieuze label de gehele wereld afreizen.

Actief: 1965-1975; 1977-heden, CAN
Site: http://www.theguesswho.com/

Zie ook: Beatles

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger