Golden Earring - Niet Herring, Chris Marlijn van Scholplay

The Tornados was de naam waaronder deze Haagse nederbeatband (later omgevormd tot progressieve rockband en nog weer later tot hardrockband) zijn activiteiten begon.

Maar die naam werd ijlings verlaten toen de Hagenezen ontdekten dat er al een Engelse band van die naam bestond - de fameuze Tornados (in de VS: Tornadoes) - en dat deze naamgenoten zelfs een wereldhit op hun naam hadden staan: het door producer (later moordenaar) Joe Meek op tape vastgelegde Telstar.

Als nieuwe naam werd toen The Golden Earrings (let op de in 1969 geschrapte 's') geadopteerd, naar de signature tune van de Amerikaanse filmacteur en zanger Murvyn Vye. Murvyn (eig. Marvin) zong het bewuste nummer - dat geschreven werd door Victor Young en Ray Evans - voor het eerst in een film met dezelfde titel uit 1947, geregisseerd door Mitchell Leisen.

Later werd Golden Earrings ook het openingsnummer van de optredens van de (eveneens Amerikaanse) zangeres Peggy Lee (eig. Norma Deloris Egstrom), die het vanaf 1948 begon te zingen.

Wat betekent Golden EarringTrivia: in een interview op de Nederlandse televisie vertelde zanger Chris Martin van Coldplay wat volgens hem de belangrijkste Nederlandse rockband was: The Golden Herring.

Actief: 1961-heden, NLD
Site: http://www.goldenearring.nl/home/

Zie ook: Coldplay

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger