Cure - Probeer het eens met poëzie

Cure naam geschiedenis - Poezie - MedicijnkastOoit begonnen als The Easy Cure (daarvóór Malice geheten en nog eerder Obelisk) gingen de uit het Engelse Crawley afkomstige postpunkers verder als The Cure , waarna succes eindelijk hun deel werd.

De inspiratie voor de bandnaam Easy Cure zou drummer Laurence ‘Lol’ Tolhurst hebben geleverd, als componist van een nummer dat zo heette. Natuurlijk leverde de bandnaam verschillende herkomsttheorieën op, waarvan er één is dat de band een remedie tegen de (kennelijk verfoeide) top-veertigcultuur wilde leveren.

Ook wordt wel beweerd dat de legendarische frontman Robert Smith van zijn psychiater te horen had gekregen dat muziek waarschijnlijk de enige cure tegen diens veronderstelde gekte was.

De tekst van het nummer van Tolhurst zou uitsluitsel hebben kunnen bieden, ware het niet dat de tekst van I Want To Be Old (Easy Cure ) - een nogal obscure track op de De Luxe-editie van het album Three Imaginary Boys uit 2004 - geen enkele verwijzing naar een easy cure bevat.

Actief: 1976-heden, GBR
Site: http://www.thecure.com/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger