!!! (Chk Chk Chk) - Is dat nou ja of nee???

Dancepunk- en indierockband uit Sacramento, Californië met een van de moeilijkst googlebare namen die we kennen. Het intikken van chk chk chk wil nog wel eens helpen, want de website van !!! heeft als url www.chkchkchk.net.

Chk Chk Chk naam idee - Khoisan BosjesmannenDe inspiratie voor zijn naam vond de band in de Zuid-Afrikaanse film The Gods Must Be Crazy, een komische pseudo-documentaire over het leven van de Khoisan-bosjesmensen. Dit van alle contact met de buitenwereld verstoken natuurvolk spreekt in de film een taal die voornamelijk uit geklik lijkt te bestaan. Zoals de voice-over in de film het zegt:

‘Their language has an idiosyncrasy of its own; it seems to consist mainly of clicking sounds.’

In de film worden die clicking sounds in de ondertitels door een uitroepteken (‘!’) weergegeven en dat bracht de band op een idee.

Overigens klinken de klikjes die de Khoisan in de film maken heel verschillend. Het is dus niet zo dat ‘!’ hetzelfde is als ‘chk’ (of ‘tsjk’ in het Nederlands): het teken kan elk geluid dat eenlettergrepig is representeren. !!! kan daarom zo net zo goed uh uh uh of goe goe goe betekenen.

Nutteloze trivia: de voormalige drummer van de band, Jerry Fuchs, kwam op 8 november 2009 om het leven na een vrije val in een liftschacht. 1!@

Actief: 1996-heden, USA
Site: http://www.chkchkchk.net/

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger