A Place to Bury Strangers

Indierockband uit Brooklyn, New York die psychrock, shoegaze en spacerock zodanig weet te combineren dat een atmosferische Wall of Sound ontstaat.

De drummer van APTBS, Justin Avery, is de leverancier van de opvallende bandnaam, die hij ontleende aan de titel van de eerste dichtbundel van de schrijver en dichter Aleister Crowley, Aceldama (1898).

A Place to Bury Strangers naam betekenis - AceldamaAceldama (ook wel: Akeldama) is het Aramese woord voor ‘bloedgrond’, meer in het bijzonder een plek in Jeruzalem die verbonden is met Judas Iscariot, een van Jezus’ discipelen. Judas zou Aceldama hebben gekocht met het geld dat hij ontving voor het verraad van Jezus.

Boontje kwam echter om zijn loontje, want in Handelingen 1:18-19 valt over Judas te lezen:
‘Van de beloning voor zijn schanddaad kocht hij een stuk grond, maar bij een val werd zijn buik opengereten, zodat zijn ingewanden naar buiten kwamen. Alle inwoners van Jeruzalem hebben van deze gebeurtenis gehoord, en daarom noemen ze dat stuk grond in hun eigen taal Akeldama, wat ‘bloedgrond’ betekent.’

Dit alles verklaart nog niet waarom Aceldama synoniem zou moeten zijn aan ‘een plaats om vreemden te begraven’. Maar die verklaring is vrij simpel: het bewuste stuk grond werd op een gegeven moment gebruikt om er mensen die geen jood waren ter aarde te bestellen.

Actief: 2003-heden, USA
Site: http://www.aplacetoburystrangers.com

Delen
 
Copyright © 2014. Bandnaam verklaard - All Rights Reserved
Template based on Creating Website | Johny Template | Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger